Una estrella que ha marxat massa aviat...

Victor Steeman, un pilot professional de motocicletes, va morir als 22 anys després d'un accident violent durant el Campionat del Món de Supersports 300 (WorldSSP300) a Portugal dissabte (8 d'octubre). La demolidora notícia va ser confirmada per la Fédération Internationale de Motocyclisme aquest dimarts (11 d'octubre).

La FIM va declarar que Steeman va patir ferides greus a causa d'un incident de diversos pilots que va tenir lloc a la curva 14 de la cursa del campionat a Portugal. Els responsables de la cursa van afegir: 'El personal mèdic i els vehicles van arribar immediatament al lloc i el pilot va ser atès a la pista i al centre mèdic del circuit abans de ser traslladat en helicòpter a l'Hospital de Faro'.

Malauradament, els millors esforços del personal mèdic del circuit, els comissaris i el personal de l'hospital no van poder obtenir resultats i Steeman va morir a l'hospital el dimarts (11 d'octubre). S'ha informat que Steeman va patir politrauma i una lesió al cap després de l'accident. Si no ho sabeu, el politrauma es refereix a una condició en què el cos va patir lesions d'òrgans per 'esdeveniments relacionats amb l'explosió'.

Una cursa d'as amb un cor d'or...

Ser la família d'un corredor de motos comporta molts riscos, cosa que coneixen. No obstant això, el seu pitjor malson es va convertir en realitat després que Steeman es va 'implicar en un accident horrible a la curva 14 a l'Autodromo Internacional do Algarve'.

La família de Victor Steeman va fer una declaració contundent: 'Alguna cosa que sempre has tingut por com a pare d'un corredor de motos ara ha passat. El nostre Víctor no va poder guanyar aquesta darrera cursa. Malgrat la pèrdua i el dolor insuportables, estem extremadament orgullosos de compartir amb vosaltres que el nostre heroi, amb la seva mort, va poder salvar cinc persones més donant els seus òrgans'. Sí, en Víctor va donar els seus òrgans per salvar cinc persones més abans de marxar finalment a la residència celestial.

La família del Víctor va concloure: 'Ens agradaria donar les gràcies a tothom per la manera com heu conviscut amb nosaltres durant els darrers dies. Trobarem molt a faltar el nostre Víctor'. Pel que fa a la seva carrera, el corredor de motos holandès va començar la seva carrera al World Supersport 300 a temps complet el 2019 i va muntar per a l'equip MTM Kawasaki. Aquesta temporada ha aconseguit quatre victòries, cinc podis i tres pole positions, fent història també amb la pole position més gran de la categoria World Supersport 300 al Circuit de Barcelona-Catalunya.

El 2020, Steemna va competir al campionat alemany IDM a la classe 600. Aquí, va guanyar les dues curses i va acabar la temporada en la cinquena posició. L'any passat, va tornar al Campionat del Món Supersport 300 2021.

A la República Txeca, va aconseguir una segona pole position i va guanyar la primera cursa. No obstant això, va acabar la temporada en desè lloc. Aquest any, té una oportunitat segura de guanyar la seva última cursa, però lamentablement, va sucumbir a les seves lesions. Tot i que tenia un llarg camí per davant, va deixar molt més enrere perquè els seus seguidors l'apreciessin.